عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام
آیا میدانستید عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام هم امکانپذیر است؟ نفوذ آب به سطوح ساختمانی موجب لرزش و تخریب ساختمان میشود، بنابراین امروزه برای عایقکاری پشت بام روشها و امکانات پیشرفتهای وجود دارد که با توجه به بودجه و نیازهای پروژه میتوان یکی از آنها را انتخاب کرد. در این مقاله با ما همراه باشید تا به روشهای عایقبندی بدون ایزوگام بیشتر بپردازیم و بررسی کنیم که کدام روش بهتر است.
بررسی عایق ایزوگام: آیا ایزوگام بهترین ماده برای عایقبندی است؟
عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام
عایق ایزوگام بهعنوان یک پوشش محکم برای حفاظت از پشت بام در برابر عوامل جوی مورد استفاده قرار میگیرد. جلوگیری از نفوذ رطوبت در فصل زمستان و پیشگیری از نشست سقف از جمله اهداف اصلی استفاده از این نوع عایق بر روی سطوح ساختمانی مختلف است. با توجه به این موارد، چرا باید به فکر عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام باشیم؟
بسیاری از افراد برای آببندی سطوح ساختمانی از عایق ایزوگام استفاده میکنند. این عایق از موادی مانند قیر و الیاف مصنوعی ساخته میشود. نصب ایزوگام بر روی پشت بام با استفاده از مشعلهای گازی صورت میگیرد و سطوح ساختمان به طور کامل با لایههای ایزوگام پوشش داده میشوند. قیر صنعتی و مواد پلیمری جزء اجزای اساسی ایزوگام بوده و نقش مهمی در عایقسازی سطوح دارند. ایزوگام به صورت تک لایه و دولایه مورد استفاده قرار میگیرد: ایزوگام دو لایه برای پوشش پشت بام و ایزوگام تک لایه برای عایقسازی دیوارهای ساختمان به کار میروند.
اما اصلیترین دلیل عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام چیست؟ ایزوگام بر روی سطح پشت بام ممکن است پس از مدتی به دلیل تأثیرات مختلفی از بین برود. به علاوه، در صورت قرارگیری ایزوگام در معرض رطوبت، دوام، پایداری و مقاومت آن در برابر عوامل بیرونی مانند آب و رطوبت کاهش مییابد. بنابراین، استفاده از روشهای دیگر عایقسازی برای حفاظت از سطوح در برابر آسیبهای احتمالی یک راه حل مناسب به شمار میرود. در ادامه معایب عایقسازی با ایزوگام را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
عایق رطوبتی نانو چیست؟
در عصر کنونی عایق سازی ساختمان ها پیشرفت های زیادی کرده است. بنابراین همه افراد می توانند از بین دامنه گسترده ای از انواع عایق ها، بهترین آن ها را انتخاب کنند. یکی از کاربردی ترین عایق ها در حال حاضر، عایق های نانو هستند. این عایق ها دربرگیرنده انواع عایق حرارتی، رطوبتی، صوتی، ضد خوردگی و ضد تشعشع می باشند. یکی از عواملی که ساختمان ها را به شدت آسیب پذیر می کند، رطوبت است. اما با کمک شیمیدان های کنونی، این مشکل تا حدود زیادی حل شده است. عایق رطوبتی نانو از نظر ریز مولکولی دارای یک شبکه گسترده است، این شبکه در نهایت کمک می کند تا یک لایه یک دست و رطوبتی ایجاد شود.
در تعریف کلی این عایق باید بگوییم که عایق رطوبتی نانو، از مواد پلیمری با مواد نانو ساخته شده است. به نحوی که در فناوری نانو با ترکیب دیگر مواد توانسته به یک عایق با عمر نسبتا زیاد تبدیل شود.
نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو در ساختمان سازی
یکی از کارهایی که در کیفیت نهایی پوشش دهی عایق های رطوبتی تاثیر گذار است، آگاهی از نحوه استفاده از آن است. برای استفاده از عایق رطوبتی نانو، باید ابتدا سطح کار کاملا تمیز شود. یعنی هیچ گونه چربی، رنگ قدیمی، گرد و غبار و… در سطح وجود نداشته باشد. برای پاکسازی سطوح می توان از یک فرچه و آب پر فشار استفاده نمود. برای پاکسازی آلودگی های قوی می توان از اسیدهای پاک کننده هم استفاده نمود. در مرحله بعدی با اجرای یک لایه پرایمر، می توان میزان چسبندگی عایق رطوبتی نانو را افزایش داد. اسپری ها، غلطک ها و قلم موها از تجهیزات ساده ای هستند که در پروسه عایق بندی مورد نیاز هستند.
جالب است بدانید که عایق رطوبتی نانو را تا چندین لایه می توان اجرا نمود. در اصل بعد از اجرای لایه اول باید کمی زمان داد تا پوشش اولیه نسبتا خشک شود و سپس با یک لایه مش فایبرگلاس و دوباره پوشش عایق رطوبتی نانو می توان کار را ادامه داد. از مهم ترین مزیت های چندلایه شدن عایق کاری، افزایش مقاومت مکانیکی سطح مدنظر است.
معایب عایقبندی پشت بام با ایزوگام
عایق ایزوگام با موادی که کیفیت پایینی دارند ساخته شده و برای حفظ سطوح ساختمانی به کار میرود. از این رو، ممکن است باعث آسیب دیدن ساختمان شده و پوشش عایق آن به دلایل گوناگون از بین برود. طول عمر کم ایزوگام از مشکلات اساسی این نوع عایق رطوبتی است که باعث خرابی تدریجی پشت بام میشود.
هزینه بالای ایزوگام نسبت به مواد دیگر برای عایقسازی پشت بام نیز یکی از نقاط ضعف استفاده از آن و یک دلیل عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام است. همچنین تابش مستقیم نور خورشید باعث کاهش مقاومت لایه عایق ایزوگام میشود.
ایزوگام پس از گذشت مدت زمان ۶ ماه، به تدریج فاسد شده و مواد مورد استفاده در آن تخریب میشوند. تجزیه مواد ایزوگام و پوسیدگی آن باعث افزایش مشکلات آببندی شده و نفوذ آب به سطوح سیمانی پشت بام، در مدت کوتاهی باعث نشست سقف میشود. همچنین، عایق ایزوگام قادر نیست کل بدنه پشت بام را به طور کامل پوشش دهد و در مدت زمان کوتاه با جذب آب به نواحی مختلف سطوح ساختمان، در دیوارهای جانبی نم و رطوبت ایجاد میکند.
عایق نانو، بهترین جایگزین برای ایزوگام
در حال حاضر با پیشرفت علم و بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید، روشهای بهتری برای عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام اختراع شدهاند که بهترین آنها، عایق نانو است. عایق رطوبتی نانو با بهرهگیری از تکنولوژی پیشرفته توسط متخصصان برای پوشش سطوح ساختمانی تولید شده و از آسیبهای ناشی از آب و رطوبت بالا جلوگیری میکند. مواد پلیمری مانند نانو دارای مقاومت بالا در برابر رطوبت و نفوذ آب هستند. بنابراین، مواد نانو عایق مناسبی برای پوشش لایههای پشت بام به شمار میروند و باعث استحکام سطح پشت بام در برابر عوامل آسیبزا میشوند.
عایق رطوبتی نانو، مزایای فراوانی نسبت به پوشش ایزوگام دارد که باعث برتری آن در عایقکاری میشود. عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام با استفاده از فناوری نانو، برای افزایش مقاومت و دوام لایهها بر روی انواع مختلف سطوح ساختمانی که خطر ورود آب به آنها وجود دارد، انجام میگیرد. مزایای متعدد عایق رطوبتی نانو در برابر نفوذ آب باعث جلب توجه و محبوبیت بیشتر آن نسبت به ایزوگام شده است.
مزایای استفاده از عایق رطوبتی نانو؛ عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام
عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام
استفاده از عایق نانو برای افزایش مقاومت سطوح ساختمان در برابر نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش، یکی از مزایای فراوان عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام به شمار میرود. اما اصلیترین دلیل انتخاب عایق رطوبتی نانو به عنوان بهترین گزینه برای عایقکاری پشت بام، عدم اشتعال آن در مقابل عوامل خطرناک است.
علاوه بر این، قابلیت شستشوی آسان عایق نانو و هزینه پایین هنگام نصب و اجرای آن باعث افزایش کارآیی نسبت به عایق ایزوگام میشود. نصب آسان عایق رطوبتی نانو و سرعت بالای انجام آن مزیت دیگر این عایق است. تغییرات دمایی در فصول مختلف سال بر روی عایق نانو تأثیر چندانی ندارد. عایق رطوبتی نانو مانع شکستگی و ترکخوردگی سطوح پوشش دادهشده در زمان تغییرات آب و هوایی شده و در فصل سرد زمستان از ورود حجم زیادی آب به لایههای پشت بام جلوگیری میکند.
بنابراین، استفاده از عایق نانو جهت عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام باعث استحکام بالای پشت بام شده و از ریزش یا نشست سقف جلوگیری میکند. طول عمر بالای عایقهای نانو یکی از دلایل اصلی برتری آن در عایق کاری پشت بام است و این ماده نقش مهمی در پایداری و دوام سطوح پوشش داده شده ایفا میکند.
قدرت چسبندگی بالای مواد نانو و چسبهای عایق از مواردی است که باعث میشود آب نتواند به ملاتهای سیمانی پشت بام نفوذ کند. طولانی بودن زمان تجزیه مواد پلیمری مانند نانو و ماندگاری طولانیمدت آنها در طبیعت نیز باعث پایداری سطوح ساختمانی میشود. همچنین، سازگاری بالای مواد پلیمری با محیط زیست یکی دیگر از مزایای مهم عایق رطوبتی نانو است. عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام و با استفاده از عایق نانو میتواند به طور کامل آببندی را در تمام نواحی سطوح ساختمانی انجام دهد و از نفوذ آب به اجزای مختلف پشت بام و یا دیوارهای جانبی آن جلوگیری کند.
سخن پایانی
ایزوگام یکی از روشهای سنتی عایقبندی پشت بام به شمار میرود؛ اما به دلیل معایبی که این روش دارد متخصصان به فکر عایق کاری پشت بام بدون ایزوگام افتاده و با بهرهگیری از تکنولوژی، روشهای جدیدی را اختراع کردهاند. یکی از این روشها، عایقبندی با استفاده از عایق رطوبتی نانو است که در این مقاله به مزایای گوناگون آن اشاره کردیم. آیا شما تاکنون به جای ایزوگام از عایق نانو استفاده کردهاید؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود درباره این عایق را در قسمت ارسال دیدگاه با ما و سایر کاربران محترم زیمابان در میان بگذارید.