عایق بندی پشت بام ساختمان
به دلیل در خواست شما عزیزان از اوردن مواد مناسب به جای ایزوگام ما این محصول بسیار مرغوب و در عین حال از ایزوگام بهتر را برای شما از کشورهای خارجی وارد کردیم تا شما را از نم های ازاردهنده رها سازیم.
مراقبت از ساختمان چه به لحاظ ظاهر آن و یا سقف بام، یکی از مهمترین مسائل در افزایش طول عمر و ماندگاری بنا می باشد.
برای آنچه که می خریم و یا می سازیم، باید شرایط نگهداری و مراقبتی مناسبی اتخاذ کنیم تا مبادا کوتاهی و یا سهل انگاری در مراقبت از آن، خسارات جبران ناپذیری را به وجود آورد.
نگهداری از سقف و یا به اصطلاح عایق بندی پشت بام ها یکی از ملزومات اساسی برای افزایش طول عمر ساختمان می باشد.
در ایران با توجه به شرایط آب و هوایی خاصی که در سر تا سر جغرافیای پهناور آن وجود دارد، از روش های محافظتی گوناگونی جهت نگهداری و مراقبت از سقف ساختمان استفاده می شود.
از گذشته تا به امروز روش های محافظتی متداولی برای سقف پشت بام ها جهت جلوگیری از رطوبت و نم دادن آن تعبیه و اجرا شده است.
یکی از پیشرفته ترین و به روز ترین فناوری های مراقبت از پشت بام ها و یا عایق کاری سقف، استفاده از روش عایق کاری پشت بام با مواد نانو می باشد. این روش در نوع خود کم نظیر بوده و دارای فواید بسیار زیادی می باشد.
آنچه که در خصوص عایق بندی ساختمان باید بدانیم، این است که مواد عایق باید از موادی تشکیل شده باشند که حرارت را از محلی به محل دیگر به تاخیر انداخته و یا متوقف سازند.
در نتیجه مواد عایق، سبب کاهش تلفات انرژی شده و از به هدر رفتن آن جلوگیری می کند.
عایق کاری ساختمان، نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصول سرد و یا خنک نگه داشتن آن در فصول گرم سال را دارد.
از مهمترین اِلمان ها در انتخاب نوع عایق مناسب، می توان به میزان مقاومت حرارتی عایق اشاره نمود. هرچه قدر میزان مقاومت حرارتی عایق، بالا باشد، عایق، حرارت کمتری را از خود عبور خواهد داد.
در نتیجه در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد. یکی از نکات بسیار مهمی که در خصوص عایق ها باید ذکر شود، بحث ضخامت عایق ها می باشد.
افکار عموم مردم بر این امر استوار است که هرچه ضخامت عایق بیشتر باشد، بنابراین عایق بهتر عمل خواهد کرد. در حالیکه ضخامت، نقش چندان مهمی در نگه داشتن حرارت ندارد. بلکه می بایست به قدرت عایق از جنبه توانایی آن برای نگه داشتن حرارت، مورد توجه قرار گیرد.
عایق بندی پشت بام
انواع روش های آب بندی پشت بام
ضد آب سازی پشت بام یکی از روش های جلوگیری از تخریب و یا فرسودگی سقف ساختمان می باشد. بنابراین جهت محکم کاری و افزایش طول عمر پشت بام و همچنین جلوگیری از برون رفت گرمای ساختمان، آن را عایق بندی می کنند. با عایق کردن پشت بام، می توان از به هدر رفتن یک چهارم گرما از طریق سقف جلوگیری نمود. در حقیقت عایق بندی کردن سقف و یا زیر شیروانی ها، یک روش موثر و کار آمد جهت کاهش اتلاف انرژی و گرما می باشد.
بنابراین عایق کاری پشت بام یکی از روش های اصولی و استاندارد، جهت افزایش ماندگاری ساختمان می باشد. عایق بندی پشت بام عملی می باشد که از قدیم الایام در همه جای دنیا متداول بوده است. اما شیوه و چگونگی پرداخت آن متفاوت می باشد. عایق بندی ساختمان از نظر عملکرد به سه دسته تقسیم بندی می شوند:
- عایق صوتی
- عایق حرارتی
- عایق رطوبتی
گاهی یک ماده که به عنوان عایق محسوب می شود هر سه ویژگی عایق ها را دارا می باشد. مانند عایق پشم سنگ و یا عایق.
عایق های رطوبتی، یکی از مهمترین و حساس ترین عایق ها برای دوام و ماندگاری ساختمان می باشد. عایق رطوبتی دارای انواع مختلفی می باشد که از جمله می توان به : عایق بندی با قیر، عایق های سیمانی، عایق های پلیمری، عایق های آسفالت لاستیکی، ایزوگام و عایق نمَد پشم شیشه اشاره نمود.
یکی از قدیمی ترین روش ها برای ضد آب سازی پشت بام، قیرگونی ساختمان بوده است. از آنجا که قیر و گونی، جامد می باشند، قبل از اجرای آن، می بایست آن را به مایع تبدیل کنند. از این رو خطرات جدی چون آتش سوزی را به همراه دارد. همچنین تبدیل کردن جامد به مایع، بسیار زمان بَر بوده و مدت طولانی باید به این کار پرداخته شود. اگرچه این روش منسوخ شده است، اما هنوز هم در بسیاری از نقاط کشور، مورد استفاده می باشد.
عایق بندی با ایزوگام
یکی دیگر از روش های جایگزین و کاربردی، استفاده از ایزوگام می باشد. ایزوگام از چند لایه قیر، چسب و الیاف مخصوص تهیه و ساخته شده که بر روی سقف ساختمان تعبیه می گردد. بعد از نصب و اجرا نیز برای پوشاندن لایه ها، از یک روکش یا محافظ استفاده می شود. این عایق بندی اگر چه هنوز هم مرسوم می باشد و در جاهای مختلف و با توجه به شرایط آب و هوایی آن منطقه استفاده می شود، اما از نفوذ ناپذیری مناسب و با کیفیتی در برابر رطوبت و یا حجم بالای بارندگی برخوردار نمی باشد.
روکش و یا عایق بندی با آسفالت لاستیکی داغ نیز یکی از گزینه های مناسب برای آب بندی پشت بام می باشد. روکش آسفالت لاستیکی، بسیار سخت بوده ولی از انعطاف پذیری مناسبی برخوردار می باشد. نفوذ بخار و رطوبت در این روکش ها بسیار کم می باشد. همچنین در صورتی که بر روی سقف هایی که از بتن ساخته شده اند، استفاده گردد، سبب کاهش ترک خوردگی و همچنین سبب کاهش سر و صدا می گردد. از سویی سبب افزایش و دوام مواد زیرین آن هم می شود.
یکی دیگر از روش های آب بندی پشت بام ها، استفاده از عایق یا پوشش سیمانی می باشد. این پوشش به صورت دو جزئی بوده که یک جزء آن از پودر و مایع مخصوص تشکیل شده است. در واقع عایق سیمانی به صورت پودری از شن و ماسه و مواد شیمیایی آلی و معدنی به همراه مواد پایه سیلیس می باشد که در اثر ترکیب شدن مواد فعال با آهک، واکنش هیداراته شدن، صورت می گیرد که این واکنش در واقع یک واکنش ضد آب می باشد. عایق سیمانی دارای خاصیت الاستیکی می باشد که در برابر فشار، بسیار مقاوم می باشد. اما بر خلاف روکش آسفالت لاستیکی این عایق، انعطاف پذیر نمی باشد و این یکی از بزرگترین عیوب استفاده از این نوع عایق می باشد.
یکی دیگر از عایق بندی ها می توان به عایق پلیمری اشاره نمود. عایق پلیمری، نسل جدیدی از عایق بندی های ضد آب می باشد که با استانداردهای بینی المللی کاملاً مطابقت می کند. عایق پلیمری به صورت مایع بوده که در رنگ های متنوع در دسترس می باشد. همچنین به راحتی و آسانی بر روی سطوح مختلف، قابل استفاده و اجرا شدن می باشد. عایق های پلیمری پس از آنکه بر روی سطح قرار گرفت به مانند یک لایه مقاوم در برابر رطوبت و آب عمل می کند. از ویژگی های منحصر به فرد این نوع عایق ضد آب، می توان به چسبندگی فوق العاده بالای آن اشاره نمود که بر روی تمامی سطوح قابلیت چسبندگی داشته و اینکه در برابر هر گونه خراش و یا سائیدگی بسیار مقاوم و مستحکم می باشد. عایق های پلیمری، به عنوان یک پوشش دهنده ضد آب و ضد حرارت، بسیار خوب عمل می کنند و ایده آل برای صنعت ساخت و ساز می باشند. عایق های پلیمری دارای انواع متنوع و مختلفی می باشند که می توان به آکریلیک، سیلیکون، اپوکسی و … اشاره نمود. .
افزایش استقامت پشت بام با عایق کاری
عایق بندی با نمد پشم شیشه نیز جزء عایق بندی های رطوبتی بسیار خوبی می باشد. این نوع عایق بندی از قیر، مواد پلیمری، لایه های تیشو و پلی اتیلن ساخته می شود که ضخامت آن حدود 2 تا 6 میلیمتر است. این نوع عایق که جزء عایق های پیش ساخته به حساب می آید در ایران به دو صورت عایق پِی که در پِی ساختمان به کار رفته و یا عایق بام که به عنوان عایق در سقف پشت بام و یا سرویس بهداشتی و … به کار می رود.
یکی از مهمترین نکاتی که قبل از انتخاب عایق مناسب برای سقف پشت بام باید در نظر گرفته شود این است که : جهت ضد آب سازی پشت بام، حتماً می بایست به فرآیند حرارتی ساختمان و میزان انرژی مورد استفاده در آن را تخمین و مورد ارزیابی قرار داد. هنگامی که با انواع مختلفی از عایق کردن پشت بام روبرو هستیم، جهت انتخاب بهترین گزینه، می بایست به عوامل زیر توجه نمود:
1-میزان سازگاری عایق انتخاب شده با سقف پشت بام ساختمان
2-نوع و میزان انرژی مصرفی ساختمان
3-میزان مقاومت و استحکام عایق انتخاب شده در برابر آتش سوزی و آب گرفتگی ساختمان
4-میزان و تحمل فشار و مقاومت عایق در برابر نیروهای مکانیکی مانند عوامل طبیعی چون تگرگ و سیل
عایق کاری پشت بام با مواد نانو
بارندگی اگرچه با خود بخشندگی و طراوت و سبزینگی را به همراه می آورد، اما گاهی این بخشندگی بیش از حد، آسیب های جدی را به ساختمان ها وارد می سازد. که تعمیر و نگهداری حاصل از این خسارت ها، گاهی جبران ناپذیر می باشد. از این جهت رسیدگی و مراقبت از ساختمان و بالطبع آن سقف پشت بام، می بایست تدابیر امنیتی چون عایق بندی محکم و اصولی را مَد نظر قرار داد. عایق کاری پشت بام با مواد نانو، یکی از بهترین و در عین حال مستحکم ترین روش های عایق بندی در برابر بارندگی و جذب رطوبت می باشد. در حقیقت عایق بندی نانو، از مواد پلیمری تهیه شده است که تاثیر فوق العاده ای در کاهش اثر رطوبت ساختمان دارد. همچنین با توجه به میزان مواد پلیمری که در بدنه و ساختمان عایق نانو به کار برده می شود، تاثیر نگهداری عایق را متفاوت خواهد نمود.
مطلب پیشنهادی ما خرید و فروش چسب اب بندی در نوشهر و چالوس و شمال به صورت کلی و جزیی
عایق کاری پشت بام با مواد نانو، ضد آب بوده و بر پایه ساختار شیمیایی، آرگانوسیلان که قابلیت حل شدن در آب را دارند و برای محیط زیست هیچ ضرری ندارد، تهیه و ساخته شده است. عایق کاری پشت بام با مواد نانو بر روی هر پوششی و یا هر سطحی، قابل اجرا می باشد. بنابراین سقف، خواه سیمان، آسفالت، سنگ وسرامیک باشد و یا از جنس فلزی و یا غیر فلزی مانند ورق گالوانیزه و یا کانکس فلزی باشد، انجام پذیر می باشد. روش عایق کاری پشت بام با مواد نانو به شیوه اسپری بر روی ساختمان انجام می شود که به صورت یک لایه نازک، سطح سقف را می پوشاند.
عایق کاری پشت بام با مواد نانو، دارای انواع متنوعی می باشد که با توجه به نوع کاربرد و نوع استفاده از آن، برای صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد که از جمله می توان به :
1-عایق حرارتی نانو
2-عایق صوتی نانو
3- عایق رطوبتی نانو
عایق ضد تشعشع نانو
6-عایق ضد خورندگی نانو
افزایش عمر بنا با کمک عایق کاری
همچنین از عایق کاری پشت بام با مواد نانو می توان برای قسمت ها و جاهای مختلفی استفاده نمود. از مهمترین و پرکاربردترین آن، عایق کاری پشت بام با مواد نانو می باشد. همچنین جهت ضد آب سازی استخر، سونا، جکوزی، آب نما، ستون های برق، کف کارخانجات و یا فروشگاه ها، درزگیر ها، سقف اتوبوس ها، نمای ساختمان، حمام و سرویس های بهداشتی و … به کار برده می شود.
فواید استفاده از عایق کاری پشت بام با مواد نانو
عایق رطوبتی نانو، برخلاف دیگر آب بندی های مرسوم، هیچ گونه پوشش و یا آستری بر روی سطوح ایجاد نمی کند. در واقع فرمول شیمیایی این نوع عایق، طوری طراحی و ساخته شده است که با اسپری کردن آن بر روی سطح مورد نظر، بلافاصله جذب سطح می گردد و جزئی از بخش ساختمان به حساب می آید. استفاده و به کارگیری از عایق بندی نانو، فواید و ویژگی های منحصر به فردی دارد که شما را برای استفاده از آن برای سقف پشت بام ساختمان ترغیب خواهد نمود. از مهمترین فواید آن که می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- مقاوم بودن نانو در برابر اشعه uv
- مقاوم بودن در برابر مواد خورنده، اسیدها، بازها
- مقاومت و استحکام بسیار مطلوب و بالا در برابر آب
- غیر آتش زا بودن
- غیر سمی بودن
- ضد کپک و ضد قارچ بودن
- مانع از به هدر رفتن گرما و انرژی